Ballina Edukim Arsyet përse nuk duhet të vini dorë tek fëmijët tuaj

Arsyet përse nuk duhet të vini dorë tek fëmijët tuaj

SHPËRNDAJE

Shumë prindër kanë momente acarimi me fëmijët e tyre, dhe ka raste që arrijnë deri aty sa ushtrojnë edhe dhunë fizike tek ata. Dhe kjo është e ndaluar pasi është gjëja më e gabuar që mund të bëjnë.

Të godasësh një fëmijë, për çfarëdolloj arsyeje nuk do i japësh aspak një mësim, veç se do e bësh të ndihet i pasigurtë dhe i vetmuar. Llogjikoni para se të prekni fëmijën tuaj dhe ta lëndoni si fizikisht dhe shpirtërisht. Ata do të rriten me probleme dhe do të kenë shumë probleme në të ardhmen ku do të privohen nga një mori gjërash që do të duan të bëjnë.

Në shumicën e rasteve fëmijët imitojnë prindërit kur rriten, duke gjetur zgjidhje te dhuna në familje dhe në fëmijët e tyre. Kur ju dhunoni një fëmijë, me shumë gjasa po krijoni një person problematik në të ardhmen. Edhe nëse padashur e humbisni kontrollin dhe arrini të qelloni fëmijën tuaj, kërkojini menjëherë falje, dhe përpiquni t’i shpjegoni arsyen pse e bëtë këtë veprim pasi nuk do tju falë më vonë dhe do kërkoni falje për jetën e shkatërruar tek ai.

Comments

comments