Ballina Aktualitet Çfarë po ndodh me monedhën e huaj? Euro bie pikiatë

Çfarë po ndodh me monedhën e huaj? Euro bie pikiatë

Monedha euro sot ka rënë në nivele historike .
1 Euro u këmbye në tregun vendas me 133.79 lekë, ose 0.08 lekë me pak se një ditë
më parë.

Kjo është vlera më e ulët e euros në lidhje me monedhën vendase gjatë dekadës së fundit.

Ekspertët e shpjegojnë këtë rënie nëpërmjet futjes së aktiviteteve të kompanisë TAP, gjallërimin e eksporteve “Made in Albania” si dhe rritjen e fluksit të turistëve të huaj dhe emigrantëve gjatë këtij sezoni veror .

Ata parashikojnë një rënie të mëtejshme përgjatë verës.