Të gjithë ministrat e Mbrojtjes të Bashkimit Evropian janë mbledhur në Talin pasi një organizimi nga Estonia për stërvitjen e tyre. Skenari i kësaj stërvitje ishte sikur një operacion ushtarak i BE-së ishte sulmuar nga hakerat, që përdorin rrjetet sociale dhe “fake news”.

 

“Ne nuk do të shndërrojmë ministrat në programues informatike”, deklaroi paraprakisht ministri estonez i Mbrojtjes, Juri Luik.

“Por ne duam që ata të kuptojnë se këto situata zhvillohen shumë shpejt dhe kërkojnë përgjigje politike të shpejta”, u shpreh ai.

Ndërsa theksoi se “Duhet të jemi të përgatitur si në aspektin politik dhe në atë teknik”.