Malcom Howard, ish agjenti 79-vjeçar i CIA ka deklaruar një sërë pretendimesh të tepër të forta që kur u lirua nga spitali në Nju Xhersi të premten duke thënë se ai ka edhe disa javë jetë.

Ish-agjenti pohon se ishte i përfshirë në “shkatërrimin e kontrolluar” të Qendrës Botërore të Tregtisë 7, ndërtesa e tretë që u shkatërrua më 9 shtator.

Z. Howard, i cili ka punuar për CIA-n për 36 vjet si operativ, pretendon se është marrë nga agjentët e lartë të CIA-s për të punuar në projekt për shkak të sfondit të tij inxhinierik dhe karrierës së hershme në biznesin e prishjes.

I trajnuar si inxhinier civil, z. Howard u bë një ekspert eksplozivësh pasi u përzgjodh nga CIA në fillim të viteve 1980. Z. Howard thotë se ka përvojë të gjerë në mbjelljen e eksplozivëve si në artikuj të vegjël si ndezësit e cigareve, ashtu edhe në zona të mëdha si “ndërtesat 80 katëshe”.

79-vjeçari nga Nju Xhersi thotë se ka punuar në operacionin e CIA-s të quajtur “shekulli i ri”, midis majit të vitit 1997 dhe shtatorit të vitit 2001, gjatë një kohe kur ai thotë se CIA “ende merrte urdhra nga lart.” Ai ishte pjesë e një qelize prej 4 punonjësish të ngarkuar për të siguruar që prishja të ishte e suksesshme.

Z. Howard thotë se operacioni i World Trade Centre 7 është unik në mesin e shkatërrimeve të tij, pasi është (vetë)prishja e vetme për të cilin “duhej të pretendonim se nuk ishte një (vetë)prishje”.

Ai pretendon se nuk kishte asnjë problem të mashtronte në atë kohë:

“Kur je patriot, nuk e vë në dyshim motivimin e CIA-s ose Shtëpisë së Bardhë. Ti supozon se qëllimi më i madh është për një të mirë më të madhe. Ata zgjedhin njerëz të mirë, besnikë si unë, që më thyhet zemra kur i dëgjoj të flasin gënjeshtrat e tyre.”
“Asnjë e mirë nuk ka ardhur nga kjo. Kjo nuk është Amerika që kemi parashikuar”, shprehet ish-agjenti i CIA-s.

Duke shpjeguar se si u shemb ndërtesa, z. Howard thotë:

“Ishte një shkatërrim klasik i kontrolluar me eksplozivë. Ne kemi përdorur materiale të përbëra ultra-fine nanotermite të klasës ushtarake si eksplozivë. Pjesa e vështirë ishte të fusje në ndërtesë mijëra paund eksplozivë, siguresa dhe mekanizma të ndezjes pa shkaktuar shumë shqetësime. Por pothuajse çdo zyrë e vetme në ndërtesën 7 ishte marrë me qera nga CIA, Shërbimi Sekret ose ushtria, gjë që e bëri më të lehtë”, rrëfen z.Howard.