Pezullimi i fluturime si shkak i falimentitmit të kompanisë arjrore Germania AG ka shkaktuar kaos me lëvizjen e qytetarëve jashtë Gjermanisë, por jo vetëm.

Problem është bërgjë gjithashtu edhe për deportimin e disa shqiptarëve ilegalë atje, nga Kosova dhe Shqipëria.

Mediat gjermane raportojnë se fillimisht policia federale gjermane kishte organizuar dëbimin e rreth 30 shqiptarëve në Tiranë dhe 20 personave të tjerë në Prishtinë, nën organizimin e agjencisë së mbrojtjes kufitare të BE-së “Frontex”.

Të ndodhur nën presion autoritetet gjermane më pas kanë vendosur të nënshkruajnë një marrëveshje me “xhet airbus”, (i cli është një nga avionët privatë të kompanisë mjaft të njohur “Sundair”), për deportimin e shqiptarëve.

Huazimi i avionit privat arriti koston marramnedëse prej 300.00 mijë eurosh.