Lideri historik i së majtës së bashkuar në vitet 1997-2005, Fatos Nano, ka tërhequr edhe njëherë vëmendje teksa vlersoi dhe uroi mikun e tij të vjetër ne të cilin ka punuar për ta ngritur partinë Socialiste në këti nivele.

Nga një mesazh në rrjetin e tij social “Facebook” ai e ka cilësuar Gramoz Ruçin si mikun e tij të vyer. Nano ka qenë shumë i lidhur me kolegun e tij teksa ai dhe Gramozi kanë ndarë bashkë shumë momente por edhe poste siç ishte Nano numri 1 dhe Numri i 2-të Gramoz Ruçi gjatë mandatit qeverisës asokohe.

“Urime miku im i vyer Gramoz Ruçi për postin e ri tepër me vlerë në sferën politike dhe jo vetëm!”