Mijëra kuaj shtatzënë iu merret gjaku në fermat “vampire” për t’u injektuar në derra për të rritur riprodhimin.

Fermerët i ngulin një gjilpërë të madhe kuajve dhe nxjerrin një hormon të fuqishëm të plleshmërisë, i cili pastaj derdhet në kafshë të tjera për t’i ndihmuar ata të kenë pasardhës.

Praktika kryhet në fermat e Amerikës Jugore, para se  gjakut të injektohet në derrat e therur për produktet e mishit, siç janë proshutat dhe salcice.

Hormoni, i njohur si gonadotropin serum i shtatzënisë (PMSG), lejon që derrat të mbeten shtatzënë vetëm dy ditë pas heqjes së gicave të tyre.

Pamjet tregojnë se ata janë rrahur nga fermerët.

Kuajt që nuk janë në gjendje të ngelin shtatzënë vriten dhe i shesin mishin, ose e lënë për të vdekur në dhimbje.

Në Argjentinë dhe Uruguaj rreth 10.000 kuaj mbahen në ferma vetëm për gjakun e tyre.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook