Universitetet në Angli e kanë zakon që të bëjnë organizime të ndryshme para se të nisë mësimi. Kjo është një mënyrë që të sapoardhurit të njihen me njëri-tjetrin dhe me institucionet.

“Fresher Week”, ose “Java e studentëve të vitit të parë”, siç quhet ndryshe, është java e fundit e pushimeve për sistemin universitar në Angli.

Mediat vendase shkruajnë se është paksa e vështirë që këto festa të mos dalin duarsh. Madje shpeshherë përfundojnë në një mbrëmje të shfrenuar nëpër lokalet e natës.