Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama, foli mbi problematikat që e shqetësojnën vëndin tonë të tilla si krimi ,korrupsioni ndërsa u ndal tek përfaqësimi i grave në qeverinë shqiptare, ai tha se është krenarë të pohojë se ka një barazi mes burrave e grave në qeveri, dhe se në administratën publike gratë janë 45% e të punësuarve.

 

Jam krenar të bëj me dije para jush se për herë të parë në Shqipëri kemi përfaqësim të barabartë gra burra në qeveri. Gratë përbëjnë 35% të parlamenti dhe 45% të administratën publike. Kjo bën të mundur që zëri i tyre të jetë i dëgjuar. Është bindja ime e thellë se fuqizimi i tyre do të shërbejë si një shtysë për më shumë zhvillim ekonomik dhe për më shumë mirëqenie”, u shpreh Rama në OKB.

Për të marrë lajmet e fundit të DuaLajm.com, ndiq edhe faqen tonë në Facebook