Një studim i ri thotë se gjumi, mund të jetë i dëmshëm për shëndetin tuaj. Sasia e gjatë kohore se sa një person flen, lidhet me rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare dhe vdekjeve të parakohëshme.Studimi, i publikuar në Gazetën Europiane të Zemrës, ekzaminoi të dhënat e 116 mijë personave të moshave  35-70 në 21 vende të ndryshme. Gjatë 8 viteve, studiuesit regjistruan të paktën 4381 vdekje dhe 4365 prej tyre kishin si shkaktar sëmundjet kardiovaskulare.

Personat që flenë më shumë kishin rrezik të madh të vdekjeve, sesa personat që benin një gjumë brënda orëve të lejuara mesatarisht. Normal që gjumi është i shëndetshëm,por shumica e njerëzve abuzojnë pak si shumë me këtë fakt. Njerzit që flenë 4 orë në ditë janë më të kthjellueshëm, sesa ato që flenë 8 orë 9 orë në ditë janë të rrezikuar 5% më shumë nga vdekja apo sëmundjet kardiovaskulare”, është një pjesë e përfundimit të studimit.