Iluzionet optike mund të krijohen qëllimisht nga fotografët, ose mund të jenë imazhe që krijohen pa dashje.

Iluzionet optike krijohent sepse truri ynë po kërkon një mënyrë të thjeshtë për të kuptuar, për atë që po sheh dhe do të përpunojë së pari informacionin mbi nivelin vizual të sipërfaqes dhe të përkthejë ngjyrat, format dhe formimin për të prodhuar një imazh mendor shumë shpejt, pa duke marrë të gjitha detajet.

Fotografë profesionistë dhe amatorë kanë krijuar iluzione të mahnitshme optike, duke luajtur me dritnë, ngjyrat dhe përbërjet.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook