Fotografia natyrale e kafshëve është praktikisht një nga pjesët më të vështira dhe të rrezikshme për tu fotografuar.

Pjesa si del fotografia varet vetëm nga aftësitë e fotografit dhe mënyra se si merret ajo fotografi në momentin e duhur. Një fotograf i mirë që përdor exposure, ngjyra dhe blur mund të shkrepin fotografi të magjishme si këto më poshtë.