Kur bëhet fjalë për raportin e gjinive në rang global, pothuajse gjatë gjithë historisë së njerëzimit, ajo ka qenë 1:1.

Por nëse shohim me kujdes në historinë e civilizimit njerëzor, ka pasur dhe periudha në  të kaluarën, ku numri i burrave u zvogëlua shumë, për shkak se meshkujt morën pjesë në luftëra, të cilat shkaktuan shkallë të lartë vdekshmërie.

Jo vetëm luftërat, por dhe disa punë të rrezikshme si nëpër miniera apo në përdorimin e makinerive të rënda shkaktuan mjaft humbje të gjinisë mashkullore.

Por nëse nuk marrim parasysh faktorët e përmendur më lart, rezulton se gratë janë ato që kanë vdekshmërinë më të lartë në të kaluarën. Kjo për shkak të lindjeve në kushte të vështira, pasi mungonte zhvillimi i sotëm në fushën e mjekësisë, ku shpesh herë gratë nuk merrnin ndihmën e nevojshme.

Por edhe sot, pas zhvillimit  të teknologjisë moderne, vdekshmëria e femrave është ende më e lartë se vdekshmëria e meshkujve.

Kjo është arsyeja pse ka pak më shumë burra sesa gratë në planet nëse shikoni në statistikat globale. Por, nëse e dini se ku mund të shikoni, do të gjeni vende me statistikat e veta ku burrat janë akoma shumë të numëruara nga gratë vendase.

Kjo është dhe arsye se pse në statistikat globale ka më shumë meshkuj se sa femra. Por nëse kërkoni vende në të cilat ka më shumë femra se meshkuj, po ju njohim me 15 të tilla si më poshtë dhe raportet përkatëse gjinore:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”621″ sortorder=”6284,6282,6281,6283,6285,6286,6287,6288,6289,6290,6291,6292,6293,6294,6295″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook