Dikush mund të bëjë me mijëra foto gjatë jetës, por ndonjëra prej tyre mund të shkrepet në një çast aq të pabesueshëm sa të të duket si lojë e fatit.

Por në një kohë kur shumë foto mund të manipulohen me photoshop, shumë prej  nesh mund t’i kalojmë pa u dhënë rëndësinë e duhur, duke menduar se është një tjetër foto e punuar grafikisht.

Por këto janë foto që thjesht ka dashur fati të kapen në çaste aq të përkryera sa të duken si të manipuluara, edhe pse nuk janë.

Këtu është një foto e vetme, e ndarë më së miri nga drurët e një gardhi.


Edhe uji i elefantit duket si elefant.


Drita e perëndimit të diellit hyri në këtë shpellë në këndin e duhur për t’i dhënë këtë ngjyrë unike kësaj copëze akulli.


Zjarri që digjet brenda zgavrës së pemës duket si diçka magjike.


Është cungu i një peme të madhe, por duket si shkëmbinjtë që po i kapërcen fëmija e një gjiganti.


Kjo rrugë në Uajoming të SHBA-ve njihet si “Autostrada për në Qiell”.


Perëndimi i ndarë në dy gjysma.


Është një foto, por shtylla e bën të duken si dy.


Në kohën dhe vendin e duhur.


Dritarja që bën të duket sikur kap katër stinë të ndryshme.

Qeni është i lyer me pudër portokalli, por duket sikur ka marrë flakë.

Shenjat e gomave duken 3D.


Vajza ka lyer fytyrën me ngjyrë gri dhe ka kostum bardhezi. Duket si efekt, por është e vërtetë.

Qenushi që vendosi të ndalojë fiks aty ku bie dielli.
Moçali i mbushur me rrëshirën dhe vajrat natyrale që lëshohet nga pemët merr nuanca të ylberi kur i bie drita.
Filxhanët që duken sikur janë me vrima.
Lopa duket sikur ekziston vetëm me kokë, por trupi fshihet prapa.

Edhe mjeku ishte çuditur kur ishte parë nga afër syrin e kësaj pacienteje.
Retë mbi malet Berkshajër në Masaçusets të SHBA-ve krijuan një pamje fantastike.
Tramvaji duket sikur vazhdon me shumë kate, sa një pallat.
Macen nuk e ka lyer njeri, por xhami i zbukuruar me letra me ngjyra bën që të krijohet ky efekt edhe mbi macen.
Foto e bërë nga brenda tendës dukte si efekt Photoshop-i, por është e vërtetë.
Një urë gjigante ujësjellësi në Britani.
Ora që ka rënë bashkë me murin është në fakt një vepër arti.
Nuk ka nevojë për koment.

Ky dollap e ndan dritën në mënyrë të veçantë.

Mund të mos besohet, por dora është brenda në një pellg me ujë shumë të kthjellët, në Suedi. Shikoni me kujdes dhe do ta shihni vijën e ujit te kyçi i dorës.
Stadiumi rus ofron pamje të dyfishtë.


Piktura me iluzion 3D, e cila ndryshon pamje kur e lëviz, në pasqyrë duket si dy figura të ndryshme.


Shiu e ktheu barin si pikturë të Van Gogut.


Gjermani, pemët janë rrëzuar nga stuhia në mënyrë të përsosur.
Grerëza në sipërfaqen e ujit.

Kjo ndërtesë e ka bojën të njëjtë me qiellin.
Zogjtë shtegtarë mbuluan qiellin për pak minuta.

Fotografia është bërë në mjegull dhe tabela rrugore duket sikur është në mes të asgjësë.

Kafeja që e reflekton abazhurin si një kështjellë drite.

Ky rezervuar i vogël me ujë zbrazet plotësisht sa herë që ka thatësirë dhe shenjat e tij duken te pemët.
Filxhanët mund të thyhen dhe kështu.
Kali që duket sikur pluskon në ajër.
Mund të duken sikur janë dy foto, sikur janë dy qiej, por ai në pjesën poshtë është në fakt liqeni që ndodhet rrëzë malit te parku kombëtar Banff, Alberta, Kanada.
Një foto e thjeshtë por plot fantazi.

Makina e pastruar si pasqyrë duket sikur nuk është fare aty.