Astronomët kanë zbuluar një planet rreth në një prej yjeve më të afërt të Diellit tonë.

Planetet e afërta si kjo ka të ngjarë të jenë objektiva kryesore në kërkimin e nënshkrimeve të jetës, duke përdorur gjeneratën e ardhshme të teleskopëve.

Masa e planetit mendohet të jetë sa tre herë masa e planetit Tokë, duke e vendosur atë në një kategori botërore të njohur si “super-toka”.

Ajo është në sistemin e yllin e Barnard, i cili është vetëm gjashtë vite dritë larg.

Duke shkruar në revistën Nature, Guillem Anglada Escudé dhe kolegët thonë se kjo botë e sapo zbuluar ka një masë 3.2 herë më të madhe se ajo e Tokës.