Nëse do të ishit korean do t’iu kushtonin jetën, ja cilat janë fotot të cilat Kim Jong Un, nuk do të donte t’i shihte. 

Një fotograf me emrin Eric Lafforgue,arriti të merrte dhjetëra fotografi të befasishme dhe të paligjshme gjatë vizitës në Korenë e Veriut.

“Që nga viti 2008, unë kam ventured në Korenë e Veriut gjashtë herë,” tha ai. “Falë kartelave dixhitale të memories, unë kam qenë në gjendje të ruaj fotot që më ishte ndaluar të merrja ose u thosha të fshiheshin nga kujdestarët”.

Ai shkroi artikuj të tillë si :’Highway To Yell në Korenë e Veriut të cilat i kapa gjatë udhëtimit të fundit’ dhe ‘Kam prezantuar Polaroid në Korenë e Veriut dhe i kam bërë njerëzit më të hapur të tregojnë historitë e tyre’.

Emri Eric Lafforgue nuk ka rezultuar të ketë ndonjë ldihje për të dyshuar se po punon për qeverinë e SH.B.A.-së për ta bërë Korenë e Veriut të duket keq, apo diçka e tillë.

Megjithatë fotot e tij duket se vërtetojnë se armiku i armikut nuk është domosdoshmërisht miku: ‘vetëm për shkak se qeveria amerikane dhe aleatët e saj terrorizojnë botën dhe na detyrojnë qytetarët që të bëjnë atë që thonë ata, armiqtë e tyre gjeopolitikë nuk janë domosdoshmërisht më të mirë. Në fakt, sa i përket lirisë njerëzore, ato janë padyshim më të këqija’.- shprehet ai.

Koreja e Veriut nuki grumbullon ‘mbetjet’ e civilëve të pafajshëm, të vrarë si në Lindjen e Mesme me goditje me dronë, por ata i trajtojnë njerëzit e tyre si ‘plehra’, ashtu si çdo qeveri tjetër gjatë gjithë historisë, veçanërisht ai që ka vënë sanksione ndaj tyre.

Këto janë fotografitë e Eric Lafforgue.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook