E qëllimshme ose jo, kjo vështirë të thuhet. Por Rama dhe Basha kanë vendosur si datë konsensuale për mbajtjen e zgjedhjeve, pikërisht 25 qershorin që përkon edhe me një ditë feste zyrtare siç është Bajrami i Madh.
Vlen të theksohet gjithashtu se edhe fushata 40 ditore elektorale do të përkojë pikërisht me muajin e Ramazanit, ku besimtarët myslimanë do të agjerojnë ndërkohë që politika do vijojë propagandën politike
Kujtojmë së për besimtarët myslimanë 25 qershori përkon me një ditë feste të veçantë sikundër është Dita e Bajramit Të Madh.