Xhamia që gjendet në Shiraz të Iranit është spektakolare si nga ngjyrat e shumëllojshme por edhe nga madhështia dhe kënaqësia që i ofron syrit të vizitorit dhe të atyre që gjejnë paqen shpirtërore në këtë kult fetar. Pamja që të fal brendësia e saj është tejet mahnitëse.

Ky fenomen shkaktohet nga rrezet e diellit të cilat depërtojnë tek dritaret e ndërtuara me xhama dekorativ shumëngjyrësh.

Kjo është arkitektuara spektakolare  e Lindjes së Mesme.