Çifti Gjiko-Elita është përfolur shumë nga mediat kohët e fundit. Edhe pse thashethemet u përhapën për një shtatzani të mundshme, ata nuk e pohuan lajmin dhe nuk patën dëshirë të prenoncoheshin për mediat. 

Por Gjiko në një intervistë për mediat në Prishtinë ka pohuar se do të bëhet baba dhe se ndihet i lumtur për këtë. Kjo ska ndryshuar asgjë në jetën e çiftit dhe aq më tepër në paraqitjen e Elitës. Tashmë Elita është në pritje të ëmbël. 

Këngëtari mohon të deklarojë gjininë e fëmijës duke u fokusuar më shumë te shëndeti i foshnjës dhe nënës.