Nuk është Erion Velija kryebashkiaku më i paguar në vend edhe pse drejton bashkinë më të madhe në republikë.

Erion Veliaj renditet i dyti në listë, por vendin e parë e zë kryebashkiaku i Lushnjes, Fatos Tushe.

Përgjatë një viti nga pagat dhe shpërblimet ka siguruar 1.7 milionë lekë të reja, ndërsa Veliaj në po të njëjtin vit ka përfituar 1.555 milionë lekë.

Të dhënat janë publikuar nga portali Open Data Albania duke renditur kryebashkiakët që kanë fituar një mandat drejtues për periudhën 2015-2019, sipas vlerave për të ardhura të deklaruara për vitin 2016.

Analiza përkon vetëm me të ardhura të gjeneruara gjatë 12 muajve të vitit 2016 dhe të deklaruara pranë Inspektoratit përkatës.

Kryebashkiakët janë subjekt i deklarimit dhe kontrollit publik të pasurive dhe konfliktit të interesit.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook