Presidenti Ilir Meta u ka kërkuar “të gjithëve të ruajnë qetësinë, të evitojnë aktet e dhunës dhe konfrontimet, që mund të shkaktojnë lëndime në njerëz dhe dëme ndaj institucioneve”.

Apeli i Metës erdhi pas sulmeve me bomba molotov ndaj Kryeministrisë dhe konfrontimeve mes protestuesve dhe policisë.