Dhjetëra infermierë janë ngritur në protestë para spitalit Nënë Tereza, për shkak të pagesës që bëjnë për parking.

Kreu i Shoqatës së Inferimerëve Elson Jaçaj është shprehur se për mjekët parkimi është falas, ndërsa infermierët duhet të paguajnë çdo ditë 100 lekë.

Sakaq, Jacaj theksoi se do i lënë 2 javë kohë ministrisë së Shëndetësisë deri në zgjidhjen e problemit.

“U lejmë dy javë kohë që të pajisin me karta inferimerët. Në shtator do të kërkojmë edhe rritja pagash. Mjeku paguhet edhe për të shtunën dhe të dielën. Të gjithë marin shpërblim infermierët jo. Shumë inferimerë i kanë kërcënuar që të mos shkojnë në protestë se do i nxjerrin nga puna. Në shtator do bllokojmë tre hyrjet kryesore nëse inferimerët nuk pajisen me kartë për parkimin pa pagesë”, tha ai.