Instagram po merr Youtube.

Në një konferencë për shtyp  në qytetin e Nju Jorkut sot, gjigandi i medias sociale prezantoi IGTV, një pjesë të re në aplikacionin që është dedikuar për video të gjata.

E vendosur në skedën Explore, IGTV do t’i lejojë përdoruesit të ngarkojnë klipe që mund të shkojnë nga 15 sekonda në 60 minuta.

Deri më tani, Instagram ka kufizuar videot e paracaktuara të regjistruara në aplikacion për vetëm 60 sekonda.

Instagram tashmë i lejon përdoruesit të transmetojnë video të drejtpërdrejta deri në një orë, por IGTV do të fokusohet në video të para-regjistruar të ngarkuar nga përdorues të ngjashëm me krijuesit e YouTube.

Videot do të jenë me pamje të plotë, të orientuar vertikalisht dhe mund të kenë një rezolucion deri në 4K.

Instagram ka në plan të shfaqë reklama së bashku me videot, duke i lejuar krijuesit të fitojnë të ardhura nga përmbajtja e tyre.

Aplikacioni gjithashtu do të ketë një skedë të vazhduar të shikimit, e cila do të ruajë përparimin e përdoruesve përmes klipeve që nuk arrinin të përfundonin në një ulje të vetme.

Krijuesit mund të lidhen me profilet e tyre të Instagram, faqet e internetit ose dyqanet në internet në klipet e ngarkuara në IGTV.