Shkencëtarët izraelitë kanë treguar zbulimin se duhanpirësit mesatarisht pinë më pak cigare, pas përdorimit të vajit të peshkut.

 Krahasimi i efektit aktual të omega-3, me grupin e njerëzve që morën placebo, dhe në të cilën të anketuarit nuk ulën numrin e cigareve në ditë.

Mungesa e acideve yndyrore omega-3 është e zakonshme në duhanpirësit kronikë. Ajo dëmton qelizat nervore dhe lidhjen mes nervave në pjesën e trurit të ngarkuar me kontrollin e dëshirës, gjë që shpjegon pse këto shtojca mund të ndikojnë në zvogëlimin e nevojës për cigare.

Ata që përpiqen të ndalojnë pirjen e duhanit, shpesh rekomandohen të konsumojnë ushqime që përmbajnë këto acide, siç janë skumbri, sardelet, salmoni, arra, fara e lulediellit dhe vaji i ullirit.