Mënyra se si qëndron ndërkohë që flini përbën një ndryshim të madh në shëndetin tuaj.Këtu janë 8 mënyra për të përmirsuar mënyrën se si ju flini.

Qeniet njerëzore kanë nevojë për gjumë, mesatarisht 7-9 orë në 24 orë.Mesatarisht njeriu fle gjatë gjithë jetës së tij rreth 25 vjet. Por që të bëni një gjumë të shëndetshëm ndikon shumë dhe pozicioni i fjetje. 

Nga dhimbjet e pasme në presionin e gjakut deri te infeksioni i sinusit, fjetja në një farë mënyre mund të ndikojë në të gjitha simptomat dhe më shumë. Këtu kemi përpiluar një listë prej 8 pozicionesh gjumi nga burime të ndryshme shëndetësore për të ndihmuar në zbutjen e të gjitha këtyre sëmundjeve

 

Dhimbje shpine

Nëse vuani nga dhimbja e shpinës, pozicioni i fjetjes mund të bëjë një ndryshim.
Kur fleni në shpinë, vendosni një jastëk nën gjunjë. Ju gjithashtu mund të vendosni një peshqir të vogël të mbështjellë nën kurbën e shpinës “. Kjo përmirson në mënyrë direkte dhimbjen e shpinës

Dhimbja shpatullave

Për dhimbje në njërën nga shpatullat tuaja,ne ju rekomandojmë që të flini në “anën pa dhimbje” me këmbët pak të përkulura. Ju gjithashtu mund të lidhni një jastëk në gjoks dhe / ose të vendosni një jastëk në mes gjunjëve për mbështetje shtesë.

Problemet e sinusit

Nëse po luftoni kundër një pozicioni gjumi të infeksionit të sinusit ose mund të jeni i dobishëm ose i dëmshëm sipas Shkollës Mjekësore të Harvardit. Ne ju rekomandojnë që, “Fjetja me kokën tuaj të ngritur , kur koka juaj është poshtë, kështu që koka juaj të mbështetet gjatë gjumit”.

Dhimbja kokës

 

Juve mund ta rrethoni kokën me jastëk në këtë mënyrë koka juaj do qëndroj në një pozicion stabël duke mos krijuar dhimbje .

Presioni lart i gjakut

Sigurisht, duhet të diskutoni gjendjen e përgjithshme të presionit të lartë të gjakut me mjekun tuaj, si dhe çdo regjim të trajtimit që dëshironi të eksploroni. Fjetja me fytyrë-poshtë mund të zvogëlojë presionin e gjakut. 

Problemi tretjes

Fjetja në anën e majtë ndihmon në tretje më të mirë. Kjo ka ketë kuptim, sepse stomaku ynë është i pozicionuar pak në anën e majtë të trupit tonë. Prandaj, hedhja në anën e majtë lejon që graviteti të ndihmojë procesin e tretjes.

Dhimbja e qafes

Përdorimi i mbështetjes shtesë të qafës mund të ndihmojë simptomat e dhimbjes së qafës. “Për dhimbjen e qafës, është e dobishme të përdoret një peshqir i vogël i mbështjellë me dorë nën qafën për mbështetje shtesë”. 

Dhimbje stomaku

Mjafton të qëndroni drejtë pasi kjo ul dhimbjet dhe qetson menjëherë stomakun tuaj duke e bërë gjumin më të qetë dhe më shumë relaksues.