Natyra me të vërtetë bën mrekullira.

Ajo ka fuqinë për të shndërruar çdo pamje në diçka të mrekullueshme për syrin e njeriut. Çdo gjë që ajo bën të mahnit. Ja kush janë 15 lumenjtë më të bukur në botë.

Li , Rajoni Autonom Guangxi Zhuang, Kinë

Lumi merr ngjyrë të pazakonshme nga ndikimi i diellit në sasinë e madhe të algave. Lumi është veçanërisht i bukur në periudhën nga qershori deri në nëntor.

Soča, Slloveni, Itali

Odeleite, Portugali

Lumi Odeleite rrjedhë nëpër Portugali, duke dalë nga malet e Serra de Caldeirao. Lumi njihet në botë si “Dragoi i Kaltër” – dhe nuk është çudi pse.

Alatna, SHBA

Ky është një nga lumenjtë më të bukur në SHBA. Altana rrjedh nga Vargu Brooks që ndodhet në Alaska.

Lumi merr ngjyrë të pazakonshme nga ndikimi i diellit në sasinë e madhe të algave. Lumi është veçanërisht i bukur në periudhën nga qershori deri në nëntor.

Yangtze, Kinë

Ky është lumi më i gjatë jo vetëm në Kinë por në gjithë Azinë. Yangtze është gjithashtu lumi i tretë më i gjatë në botë.

Zemra, Dakota Veriore, SHBA

Arsyeja pse ky lum quhet “Lumi Zemër”…

Zambezi, Afrikë

Rreth dy milionë njerëz e vizitojnë këtë lum për të admiruar pamjen mahnitëse të ujëvarave të tij.

Colorado, ’’Kthesa Patkua’’, SHBA

“Kthesa Patkua” është një nga atraksionet më të famshme në botë. Lumi Colorado sillet përreth shkëmbinjve në territorin e Kanionit Glen, duke formuar kështu një patkua natyral.

LEXO EDHE:  Lumenjtë nuk mund të jenë kosha mbeturinash, ti mbajmë pastër dhe të respektojmë natyrën!

Lena, Rusi

Lena është lumi më i madh në Siberinë verilindore.

Amazona, Amerikë e Jugut

Amazoni jo vetëm që është lumi më i madh në termat e shkarkimit të ujit, por gjithashtu edhe më piktoresku në botë.

Danubi, Evropë

Danubi piktoresk rrjedhë nëpër dhjetë vende evropiane. Ai është arteria kryesore e ujit në Evropë Qendrore dhe ka qenë burim inspirimi për shumë figura kulturore evropiane.

Hudson, SHBA

Lumi Hudson rrjedhë nëpër shtetin e Nju Jorkut. Lumi është emëruar sipas Henry Hudson i cili e zbuloi atë më 1690.

Futaleufú, Argjentinë dhe Kili

Mississippi, SHBA

Misisipi me të drejtë quhet “kulluesi” i Amerikës së Veriut. Ai rrjedhë nëpër dhjetë shtete dhe është sistemi më i madh i kullimit në kontinent.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook