Besimi konsiderohet si e drejtë personale në shumë nga Konventat ndërkombëtare dhe si e tillë, çdo njeri zgjedh vetë se cilën fe do të besojë, ose nëse nuk do të besojë fare.

Shumë vende të botës e respektojnë këtë të drejtë, mirëpo ka nga ato vende ku të mos besosh në zot përveçse të diferencojnë nga shoqëria, të dënojnë deri në vdekje.

Ekzistojnë 13 shtete, ku ateizmi konsiderohet një krim i rëndë dhe të gjitha këto vende ndodhen në Afrikë dhe Azi.

Më poshtë ju radhisim këto vende, ku duhet të keni kujdes kur shkelni pasi nëse deklaroni se jeni i pafe, mund të ndëshkoheni.

Afganistan

Iran

Malajzia

Maldive

Mauritania

Nigeria

Pakistani

Katari

Arabia Saudite

Somalia

Sudani

Emiratet e Bashkuara Arabe

Jemeni

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook