Fenomeni më i përhapur gjatë 4 vjeçarit të fundit ka qenë largimi i shqiptarëve për në vendet e huaja për një jetë më të mirë. Por duket se largimet e tepërta masive preken dhe vendet pritëse të cilat filluan ti kthenin sërish në vendlindje azilkërkuesit.

Dy regjisor të famshëm gjerman kanë bërë një film lidhur me të gjithë rrugëtimin që i duhet të kalojnë azilkërkuesit e deri në kthimin mbrapsh në atdhe .

“Ata vijnë natën, i shkëpusin nga gjumi dhe i vendosin në aeroplan: komandot speciale të policisë dhe të autoriteteve për të huajt, gjatë vitit 2016 kanë dëbuar nga Gjermania 25 mijë azilkërkues”. Kështu fillon prezantimi i filmit dokumentar “Deportation Class”, i cili po shfaqet këto ditë në kinematë gjermane, raporton “Dualajm.com”

DEPORTATION CLASS, offizieller Trailer from PIER 53 Filmproduktion on Vimeo.