Një robot në Japoni do të mund të japë lajme, për herë të parë në historinë e të gjitha vendeve të botës.

Sipas krijuesit të saj, roboti ‘Erica’ ka sistemin artificial më të përparuar në botë dhe se së shpejti do të marrë rolin e ri në televizion.

Sipas Hiroshi Ishiguro, i cili mban firmën e këtij produkti teknologjik, Erica, është një robot i ngrohtë dhe i kujdesshëm. “Së shpejti mund të ketë një ‘vetëdije të pavarur'”, shton Ishiguro.

Erica ka një hapësirë lëvizjeje deri në 20 gradë dhe është përshkruar aq realiste sa mund të ketë një shpirt. 

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook