Të gjitha grupmoshat po bëhen çdo ditë e më shumë të varura nga telefoni, por ja si do të mund ta reduktojmë këtë fenomen.

Telefoni është një mjet praktik, i cili na ndihmon të mbajmë kontakt me të dashurit tanë dhe të përfitojmë shumë shërbime të tjera.

Por pavarësisht nga këto përfitime, telefonat na sjellin shumë probleme tjera që duhet zgjidhur.

Sipas studimeve të fundit, të rriturit kontrollojnë celularët e tyre 33 herë në ditë, ndërsa adoleshentët 90 herë.

Për më tepër, koha që na merr telefoni ndikon në aftësinë tonë për të krijuar mendime të reja dhe të mendojmë thellë.

Por ekziston një mënyrë se si të “shpëtoni” nga kjo lloj varësie.

Një nga gjërat më kryesore është përcaktimi i kufijve, pra duke u bërë më të vetëdijshëm për faktin se sa shpesh po e përdorni telefonin.

Një këshillë tjetër nga ekspertët, është që të caktohet një kohë gjatë ditës kur ju duhet të pushoni nga përdorimi i telefonit.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook