Dosja “Lazarati” është rihapur për gjykim nga Apeli i Krimeve të Rënda e cila ka lënë në fuqi vendimin me burgim për të arrestuarit.

Gjykata e Krimeve të Rënda mori vendimin 54 vite burg për të dënuarit e dosjes. Dënimi përkatës për secilin nga individët është:  Arbion  Alikon 14 vite burg, Alfred Proko 13 vite burg, Beqo Brahimaj 8 vite burg, Enriko Skënderi 11 vite burg dhe Gungaz Skënderi me 13 vite burg.

Familjarët kanë qenë tepër të tensionuar nga vendimi i marrë dhe seanca ka qenë mjaft e vështirë.