Nga shkencëtarët janë zbuluar ilaçe për t’i ardhur në ndihmë njerëzimit, kanë shpikur internetin, teknologjia ka evoluar falë tyre, por ata japin edhe lajme të këqija.

Një shkencëtar ka folur së fundmi për jetën e përtejme, duke thënë se duhet të vazhdojmë jetën tonë në këtë planet, pasi ajo mbyllet këtu.

Sean Carroll, kozmolog dhe profesor i fizikës në Institutin e Teknologjisë në Kaliforni,tha se ligjet e fizikës që rendojnë në jetën e përditshme kuptohen plotësisht, ai shpjegoi se për të qenë një jetë e përtejme, vetëdija do të duhej të ishte plotësisht e ndarë nga trupi ynë fizik. 

Por në vend të një shpirti të përhershëm, vetëdija duket se përbëhet nga një seri atomesh dhe elektronesh.

“Pretendimet se një formë e vetëdijes vazhdon pasi që trupat tanë të vdesin dhe të kalojnë në atome përbërëse të tyre përballen me një pengesë të madhe dhe të pakapërcyeshme, dhe nuk ka asnjë mënyrë brenda atyre ligjeve për të lejuar që informacioni i ruajtur në trurin tonë të vazhdojë pasi të vdesim”, shtoi Dr Carroll.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook