Një prift katolik në Filipine u kap nga policia pasi ishte duke çuar një vajzë 13 vjeçare në një motel për të kryer seks me të.

Arnel Fuentes Lagarejo, ish prifti i famullisë në një qytet filipinas dhe president i Kolegjit Katolik “Cainta, u arrestua në një operacion të përbashkët nga policia Marikina dhe Departamenti i Mirëqenies Sociale dhe Zhvillimit.

Ishte nëna e viktimës ajo që kishte kontaktuar autoritetet dhe kishte denoncuar rastin.

Mediat vendase bëjnë me dije prifti kishte përdorur rrjetet sociale për të takuar të voglën, pranë një qendre tregtare. Ai pagoi 7.49 dollarë për ta hipur vajzën në makinë.

Kisha e Antipolo lëshoi ​​një deklaratë duke vënë në dukje seriozitetin e incidentit dhe duke shprehur gatishmërinë për të bashkëpunuar me autoritetet hetuese.

Ai konfirmoi se Lagarejos është liruar nga të gjitha detyrat e tij në kishë.

Lagarejos gjithashtu është ndaluar të ketë kontakt me të gjithë, përveç avokatit të tij, vëllezërve të tij priftërinj dhe autoriteteve të kishës.

Ai është veçanërisht i ndaluar nga çdo komunikim me të miturit dhe nga mbajtja e shoqërisë me ta në çfarëdo mënyre.

Kisha tha se nuk “as nuk e lejon apo nuk e pranon trafikimin e personave, veçanërisht të të miturve, as të mbrojë të pandehurit nga ndjekja penale dhe gjykim pasues dhe ndëshkimi kur dëshmitë e kërkojnë këtë”.