Apple ka pranuar se një nga karakteristikat më të mprehta në smartphone-in e saj më të rij – Face ID – nuk po funksionon si duhet për të gjithë.

Dhe me sa duket, kompania ka lëshuar udhëzime për dyqanet e saj dhe ofruesit e autorizuar të shërbimit për mënyrën e riparimit (ose në disa raste të zëvendësimit plotësisht) të pajisjeve jo funksionale. Por ajo që është më interesante në lidhje me procesin e riparimit është se ajo përfshin një pjesë të telefonit që nuk ka të bëjë aspak me Face ID – kamerën e pasme.

Siç vë në dukje BGR, sistemi i kamerës TrueDepth është përgjegjës për Face ID në iPhone X, por kjo teknologji aktualisht jeton brenda nivelit të pajisjes celulare. Pa marrë parasysh, udhëzimet zyrtare të Apple kërkojnë specialistë që së pari të kryejnë një riparim të kamerës së pasme, duke drejtuar AST 2 në pajisjen për një test diagnostikues në kamera.

Nëse testi identifikon një problem, atëherë specialistëve u kërkohet të kryejnë riparimin e nevojshëm dhe të shohin nëse ai adreson çështjen ID të fytyrës. Nëse jo, Apple kërkon një “zëvendësim të tërë njësie” në vend të një riparimi të ekranit të njësisë së njëjtë.

Ndërsa ne ende nuk e dimë se si kamera e pasme dhe e përparme mund të lidhen, duket se një problem me kamerën me dy lente të gjetura në anën e pasme të iPhone mund të krijojë disi një problem për Face ID. Për fat të mirë, duket se problemi i Identifikimit të fytyrës nuk është aq i përhapur në mesin e përdoruesve të iPhone X, megjithëse në qoftë se jeni një nga njerëzit e prekur nga bug-i, duhet të drejtoheni te Dyqani Apple ose në një dyqan riparimi të autorizuar për të kontrolluar gjërat jashtë.

Ky problem i fundit vjen vetëm disa ditë pasi Apple pranoi se iOS 11.3 dhe iOS 11.3.1 kanë krijuar probleme të rëndësishme për iPhone 7 dhe iPhone 7 Plus. Me sa duket, disa nga këto aparate kanë pasur probleme me mikrofonin e tyre gjatë telefonatave dhe gjatë bisedave FaceTime. Kjo është veçanërisht shqetësuese, sepse rregullimi nuk është një problem software – në vend të kësaj, ju duhet të merrni telefonin tuaj në dyqan për një riparim hardware.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook