Secili prej nesh ka dëgjuar që nuk duhet të kërcasë gishtrinjtë, pasi kjo sjellë dëmtimin e tyre për rrjedhojë edhe shfaqjen e sëmundjeve.

Por doktori Donald Unger i injoroi këto hipoteza dhe për të vërtetuar të kundërtën ai nisi t’i kërciste rregullisht gishtrinjtë e dorës për rreth 50 vite.

Kur eksperimenti përfundoi ai kuptoi se kërcitja nuk kishte aspak lidhje me sëmundjen e artritit sikundër edhe pretendohej.

Në fund, kur gjithçka përfundoi gishtat e tij ishin për mrekulli. Për këtë nismë ai u vlerësua edhe me një çmim.

Ndaj, për të gjithë ata që iu është kthyer në ves kërcitja e gishtrinjëve nuk duhet të merakosen, mund ta bëjnë këtë sa herë të duan pa pasur frikë se do të vuajnë nga sëmundja e artritit.