Të tradhëtosh bashkëshortin është ende e paligjshme në disa shtete. Disa vende tradhëtinë bashkëshortore e përcaktojnë si akt mashtrimi.

Dënimet për këtë akt ndryshojnë shumë në varësi të vendndodhjes.

1-Arizona
Bashkëshorti juaj dënohet deri në 30 ditë burg. Dhe jo vetëm ai do të penalizohet, por edhe personi tjetër.

2Florida
Në një vend ku shumica del me bikini, si mund të përmbahesh? Nëse tradhëton mund të bëjnë deri në dy muaj burg dhe gjobë 500 $.

3-Kansas
Marrëdhënia me dikë tjetër përveç bashkëshortit tuaj dënohet deri në një muaj në burg dhe me gjobë deri në 500 $.

4-Illinois
Pasojat për tradhti bashkëshortore në Illinois shkojnë deri në një vit burg për të dy ata që tradhëtojnë.

5. Massachusetts
Është konsideruar një krim me një gjobë deri në $ 500 dhe dënim me burg deri në tre vjet.