Kina do të nisë së shpejti procesin e kërkim-zhvillimit për prodhimin e një treni me shpejtësi shumë të lartë që arrin në 1000 km/orë, njofton “China Aerospace Science and Industry Corp”, një nga kontraktorët më të mëdhenj të shkencës në shtetin aziatik.

Korporata e Shkencës dhe Industrisë Astronautike e Kinës bëri të ditur se falë përvojës së saj të bollshme dhe akumulimit teknologjik mbi sistemin dhe aftësinë e projektimit të avionëve Supersonic.

Gjithashtu korporata planifikon gjithashtu të zhvillojë projekte për krijimin e trenave super të shpejtë me një shpejtësi mesatare 2000km/orë e madje deri në 4000 km/orë.