Një inxhinier indian softwari beson se robot i ri i tij humanoid mund ta çojë vendin në revolucionin tjetër teknologjik, duke pretenduar se modeli i improvizuar është i pari i këtij lloji që flet në gjuhën indiane. Dhe roboti madje ka një besim në zot.

Ranjit Srivastava nga qyteti i Ranchiut në verilindje të Indisë krijoi Rashmin, robot që flet rrjedhshëm në Hindu, Bhojpuri, Marathi dhe Anglisht, me vetëm 50.000 Rs ($ 700).

Zhvilluar gjatë dy viteve, Rashmi u frymëzua nga Sophia, qytetari i parë robot në botë, sipas The Hindustan Times.

Rashmi përdor interpretimin gjuhësor dhe sistemet e njohjes së fytyrës për të informuar sugjeruesin e tij shoqëror që i lejon robotit të angazhohet në një nivel të mirë bisedash.

Filmi i humanoidit tregon Rashmi duke menduar për dashurinë dhe spiritualitetin, duke u thënë krijuesit Srivastava se ajo ka anën shpirtërore dhe intelektuale.