Shkencëtarët kanë dhënë alarmin për shkrirjen e mbulesave masive të akullit në Groenland me sasi rekord.

Vetëm gjatë këtij viti, ajo humbi mjaft akull për të ngritur nivelin mesatar global të detit për më shumë se një milimetër.

Studiuesit thonë se ata janë të shtangur nga përshpejtimi i shkrirjes dhe frika për të ardhmen e qyteteve që janë të pozicionuara në brigjet e detevë të botës.

Një akullnajë në jug të Groenlandës është rralluar me më shumë se 100 metra që nga koha kur është filmuar për herë të fundit në vitin 2004.