Ballina Aktualitet Tjetër rast dhune në familje, Vlora është qyteti i radhës ku fenomeni...

Tjetër rast dhune në familje, Vlora është qyteti i radhës ku fenomeni kalon

Dhuna në familje është akt që shkel të drejtat e njeriut. Të drejtat e njeriut janë të drejta themelore në të cilat ka të drejtë çdo qenie njerëzore.

Edhe pse dihet se në Shqipëri ekziston një numër i madh rastesh të familjeve në të cilat ushtohet dhunë në një mënyrë ose tjetër, numri i raportimeve është në masë shumë të vogël. Në kuadër të Planit të Masave për vënien përpara përgjegjësisë ligjorë autorët kryerës të veprës penale ”Dhuna në familje” ! Ndalohen dhe arrestohen në flagrancë, shtetasit A.S, 57 vjeç, banues në Vlorë.

Ky shtetas në banesën ku jeton me nënën e tij, në lagjen ” 10 Korriku”, ka ushtruar dhunë fizike dhe psikologjike ndaj saj, shtetases G.S., 75 vjeçe. A.N, 42 vjeç, banues në Sarandë. Ky shtetas që prej një viti dhe në vazhdim ka ushtruar dhunë psikologjike dhe fizike ndaj vajzës së tij, shtetases Xh.N., 15 vjeçe. Materialet janë referuar në Prokurori, në ngarkim të tyre për veprën penale ”Dhuna në familje”, parashikuar nga neni 130/a të Kodit Penal.