Ballina Kryesore Përdorni qumësht me kanellë për një gjumë të qetë

Përdorni qumësht me kanellë për një gjumë të qetë

Shumë njerëz kanë një “ilaç” të preferuar për çdo mbrëmje para se të flenë: një çaj i ngrohtë dekafeinato apo ndonjë suplement shtesë melatoninë. Por edhe lëngjet që përmbajnë qumësht dhe kanellë, po ashtu bëjnë pjesë te pijet e dashura për kohën para gjumit, sipas Joyce A. Walsleben dhe Rita Baron-Faust, autorë të “A Woman’s Guide to Sleep.

Qumështi me kanellë është një pije e shkëlqyer për ata që duan të bëjnë një gjumë të qetë. Më e përdorur në formën e çajit është në Indi.

Kanella përmirëson gjumin. – Ngrohni qumështin dhe largojeni nga zjarri para se të fillojë të vlojë. Shtoni 1 shkop të kanellës, mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta. Pini të paktën një orë para gjumit.