Shumë njerëz para se të bien të flenë pijnë nga një gotë verë apo pije të gazuara dhe kur zgjohen në mëngjes veçse të lodhur ndihen dhe të rënduar. Konsumi i këtyre pijeve mund të sjellë dhe mbipeshën që shumë njerëz nuk e dëshirojnë.

Vera

Një gotë verë para gjumi pas ditës së gjatë dhe të lodhshme për shumicën është zgjedhje e shpeshtë. Mirëpo, kur të pini gotën e dytë apo të tretë, me siguri keni arritur te pika kur sasia e pirë e verës do të ndikojë në ciklin tuaj të gjumit.

Hulumtimi eksperimental klinik mbi alkoolin ka treguar që sasia e shtuar e verës mund të pengojë gjumin tuaj të natës. Çdo gotë përmban rreth 100 kalori, ndaj është me rëndësi të kini parasysh këtë nëse dëshironi të mos shtoni peshë të panevojshme trupore.

Lëngjet e gazuara

Pijet e tilla nuk janë të shëndetshme edhe kur i pini gjatë ditës. Përmbajnë kafeinë, por edhe sasi të mëdha sheqeri dhe kalori të zbrazëta, të cilat nuk do të plotësojnë urinë tuaj.

Nëse dëshironi të humbini peshë apo të mos shtoni më shumë, lëngjet e gazuara duhet t’i vendosni në listën e pijeve të ndaluara.