Vezët janë shumë të shëndetshme dhe të gjithë i konsumojmë, sidomos në vaktin e mëngjesit.

Sipas një studimi shkencor është mirë që ta njohim mirë ngjyrën e të verdhës së vezës jo vetëm për përfitime shëndetësore, por edhe për njohuri të përgjithshme.

Ajo tregon pikërisht për sasinë e dritës së diellit që merr pula si dhe nëse ka hapësirë të mjaftueshme në vendin ku qëndron.

Shumica e pulave nuk kanë parë rreze dielli pasi janë të mbyllura në kafaze të vogla të rrethuara nga të tjera pula e pikërisht e verdha e vezëve të këtyre pulave është më e zbehtë.

Nëse e verdha e vezës është e errët dhe më e trashë  do të thotë se pula gëzon shëndet të plotë dhe vezët janë të shëndetshme.

Shija e këtyre vezëve është më e mirë, gjithashtu e verdha e errët e trashë është më e shëndetshme se ajo e hollë.

Kështu që herën tjetër kur të hani  vezë vini re ngjyrën e saj, nëse është e errët do të dalloni se shija është më e mirë dhe sigurisht më e shëndetshme!

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook