Ballina Kuriozitet Facebook na heq lumturinë dhe na bën të jemi më pak të...

Facebook na heq lumturinë dhe na bën të jemi më pak të shëndetshëm

Sa më shumë përdoret Facebook, më pak të lumtur jemi dhe më pak të shëndetshëm. Nuk është hera e parë që rrjetet sociale përfundojnë në shenjestrën e studimeve shkencore. Kjo është gjithsezi teza e zhvilluar, nga një studim i Unversitetit të Yale në Kaliforni, i publikuar nga Wall Street Journal.

Studimi u zhvillua për dy vjet rresht, dhe u testuan mbi 5 mijë persona, të cilët fillimisht konkuzionet i pasqyruan  tek American Journal of Epidemiology. Sipas psikologëve tërheqja dhe reagimi fytyrë më fytrë përmirësojnë shëndetin, mirëqënien dhe rrisin psikologjinë e përdoruesit.

Kemi ekzaminuar ndërveprimin mes aktiviteteve në Facebook, gjendjen e shëndetit fizik, mendor dhe në përgjithësi kënaqësinë nga jeta. Rezultatet kanë demonstruar se në përgjithësi, përdorimi i platformës nuk i përgjigjet mirëqënies së individit.

Në vëzhgim janë marrë edhe statuset, ku u monitoruan 5200 të rritur, dhe në bazë të frekuencës së përdorimit të rrjetit social, u pa se sa më shumë online dhe intensivë tëishin ën komente, aq më të përkeqësuar nga ana fizike dhe mendore ndiheshin.

Në muajt e fundit në studim u ëprfshinë dhe adoleshentët u konstatua se përdorimi i Facebook u krijonte gjendje ankthi, dhe pasiguri.