Ballina Kuriozitet Mekaniku ndërton aeroplanin duke përdorur videot në You Tube

Mekaniku ndërton aeroplanin duke përdorur videot në You Tube

Për tre vite një mekanik ka shpenzuar të gjithë kohës e tij duke parë video të panumërta në YouTube.

Por këto nuk ishin video muzikore apo humoristike që shumica e njerëzve sheh, por ishin video që tregonin se si ndërtohet një aeroplan.

Ai shprehet se ishte se ishte fiksuar pas aeroplanëve që në moshën 6-vjeçare dhe dëshironte që të ndërtonte një të tillë

“Gjithmonë kam ëndërruar për aeroplanët, çdo natë. Dhe kam dashur që të kem aeroplanin tim”, -ka thënë Long.

Fillimisht ajo nuk mbeti asgjë më shumë se vetëm një ëndërr.

Deri vitin e kaluar kur 30-vjeçari vendosi se kishte kursyer mjaftueshëm para për të realizuar fantazinë e fëmijërisë së tij.

“Fillova të ndërtoj një aeroplan në fshehtësi. Mendova se njerëzit do të talleshin me mua, kështu që pjesën më të madhe të kohës punoja natën.”

Ai e bazoi dizanjin e tij në një aeroplan japonez të përdorur në Luftën e Dytë Botërore. Aeroplani, me një vend, ka hapësirë prej 5.5 metër.

Long përdori material të riciklueshme për ta ndërtuar. Vendi ku ulet piloti është një karrige plastike me këmbët e prera, kontrolli i panelit është marrë nga makinat dhe trupi është i përbërë nga kontenier i vjetër gazi.

Në datën 8 mars ai e nxorri më në fund aeroplanin në “pistën e tij” dhe arriti të ngrihej në fluturim deri në lartësinë 50 metra.