Ballina Bota NASA zbulon misionin e parë historik në Diell

NASA zbulon misionin e parë historik në Diell

NASA deklaron se në vitin 2018 do të fillojë misionin e parë në diell.

Misioni i quajtur Parker Solar Probe (PSP), do të nisë një anije kozimike nga Toka dhe ajo do shkojë në një orbitë jo më shumë se 6.5 km larg diellit dhe nga aty do të masë sipërfaqjen e saj të jashtme që njihet si ‘corona’.

Ekupiazhi do qëndrojë aty për të mbledhur informacione rreth yjeve, atmosferës së jashtme të diellit që shërben për të kontrolluar fenomenet e motit dhe të mbrojë shoqërinë nga kërcënimet e saj.

NASA ka njoftuar planet e saj transmetim të drejtpërdrejt e cila u mbajt në Auditorin e Qendrës Kërkimore të William Eckhardt të Universitetit të Çikagos dhe u transmetua në NasaTV.