Mishngrënësit duhet të rimendojnë ushqimet e dietës së tyre. Një kasap çuditi botën duke pohuar se kur mishi i derrit që marrin për të shitur nga fermerë ka gjendra tumorale të dukshme, ata vazhdojnë ta shesin për konsumatorët.

Nuk ka ende një ligj i cili të detyrojë kasapët të denoncojnë te autoritetet përkatëse, kur kafsha është prekur nga kanceri.

Një studim i fundit i kryer në SHBA publikoi disa statistika shqetësuese në lidhje me mishin e shitur dhe të paketuar.

Salsiçet e etiketuara si me mish derri, në të vërtetë kishin përqindje të lartë të mishit të kalit.

Me produktet e mishit gjithmonë ka patur përplasje debatuese mes analistësh në lidhje me sigurinë dhe cilësinë. Më poshtë gjeni pamjet shqetësuese të gjendrave tumorale të gjetura brenda një cope mishi.