Prokuroria e Catanias ka lëshuar 36 urdhër –arreste dhe këto janë ekzekutuar nga karabinieria.

Nga policia janë arrestuar tanimë 29 vetë. Këto arreste lidhen me skandalin e përfshirjes së elementëve kriminalë në industrinë e basteve të paligjshme online.

Për shtatë persona, të vënë në pranga në qyteza si Syracuse, Ribera, Messina, Gela dhe Vittori, gjyqtari i lëndës ka vendosur masën e sigurisë “arrest me burg” dhe janë dërguar në paraburgim.

Gjatë operacionit, janë konfiskuar agjenci bastesh online në Catania, Siracusa, Caltanissetta dhe Ragusa. Këta persona janë hetuar dhe janë nën hetim për vepra të tilla penale si krijimi i shoqërive kriminale, bashkëpunim me mafien, konspiracion kriminal, praktikë e paligjshme e lojërave të fatit, pastrimi i parave dhe regjistrim i rremë i mallrave. Nga prokurorët është gjetur se këta elementë dëmtojnë rëndë buxhetin e shtetit dhe dërgojnë para te mafia. Hetimet e skuadrës Flying e Katanias dhe Romës, Shërbimi Operacioneve Qendrore kanë zbuluar një organizatë të mirë-krijuar penale që, nën patronazhin e klanit Hat-Bonaccorsi Catania, ishte i përfshirë në menaxhimin e dyqaneve të shumta të basteve në të gjithë territorin sicilian dhe infiltrimi progresiv dhe i përhapur dhe zgjerimi i lidhur në sektorin e lojërave dhe basteve në internet. Hetimi është vazhdimi i operacionit të kryer pesë ditë më parë në rajone të ndryshme të Italisë.

Kreu i antimafies italiane tha se Ndrageta sidomos ka shtrirë aktivitetin e saj kriminal, sidomos në jug të Italisë, kurse lidhur me të dyshohet se është edhe mafia shqiptare, e cila siguron paratë me anë të trafikimit të lëndëve narkotike nga Adriatiku.