Ballina Kuriozitet 11 Fakte rreth femrave për të cilat nuk keni dëgjuar më parë

11 Fakte rreth femrave për të cilat nuk keni dëgjuar më parë

Sa do të pretendoni se i njihni femrat gjithmonë do të ketë fakte rreth tyre që nuk do t’i dini.

Më poshtë gjeni disa prej tyre:

-Një grua mesatarisht ha rreth 2-3 kg buzëkuq në jetën e saj.

-Gratë pulisin sytë rreth dy herë më shpesh se burrat.

-Burrat djersinë dy herë më shumë se gratë.

-Gratë jetojnë më gjatë se burrat, pjesërisht për shkak se sistemet imunitare të tyre plaken më ngadalë.

-Gruaja qan rreth 30 dhe 64 herë në vit, ndërsa burrat qajnë mes 6 dhe 17 herë.

-Çdo 90 sekonda një grua vdes gjatë lindjes.

-Gruaja që iu nënshtrua transplantimit te parë të suksesshëm të mitrës mbeti shtatzënë në vitin 2013.

-Rreth 2% e femrave në botë kanë një thith të tretë.

-Në Kinë, gratë që janë të pamartuara nga 30 vjeç e sipër thërriten, “nu Sheng.” Që do të thotë grua e mbetur.

-Programuesi i kompjuterit të parë ishte një grua.

-Në vitin 1951 një grua e quajtur Henrietta Mungesat dhuroi qelizat e saj në shkencë dhe ato përdoren për çdo gjë. Ajo do të zgjasë përgjithmonë!

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook