Presidenti rus Vladimir Putin tha të enjten se ai shpresonte që Italia do të luftonte për të rivendosur marrëdhëniet plotësisht të vlefshme midis Bashkimit Evropian dhe Rusisë dhe të ndihmonte të bindte udhëheqjen e re të bllokut që sanksionet ndaj Moskës ishin kundërproduktive.

Putin, duke folur në një konferencë shtypi pas bisedimeve me kryeministrin italian Giuseppe Conte në Romë, tha se Rusia kishte vëzhguar përpjekjet e Italisë për të përmirësuar lidhjet midis BE dhe Moskës, por cilësoi se hapësira e saj për manovrim ishte e kufizuar nga faktorë të ndryshëm.

“Ne shpresojmë që Italia vazhdimisht dhe qartë të flasë për pozitën e saj (për përmirësimin e lidhjeve) dhe për betejën për atë që është thënë në publik shumë herë, domethënë për kthimin e plotë në marrëdhëniet normale midis Rusisë dhe Evropës në tërësi”, tha Putin.